21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFetiţă de 10 ani, ţinută în lanţ de bunica sa

Fetiţă de 10 ani, ţinută în lanţ de bunica sa

Judecătorii din Segarcea au dispus, vineri, arestarea la domiciliu a unei femei de 53 de ani, din comna Cerăt, cercetată pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. Potrivit oamenilor legii, femeiea, care este şi asistent personal al copilei de 10 ani, şi-a legat nepoata cu un lanţ de pat. Fetiţa şi fratele ei au fost preluaţi de Protecţia Copilului.

Poliţiştii doljeni spun că fetiţa de 10 ani a fost găsită legată cu un lanţ în cursul zilei de vineri.

„La data de 13 mai, ora 11.00, polițiștii Secției Rurală Bârca, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții autorității locale, s-au deplasat în comuna Cerăt, la locuința unei femei de 53 de ani, bunica unei minore de 10 ani, căreia îi este și asistent personal. Cu ocazia verificării la domiciliu, în una dintre camere, a fost găsită minora de 10 ani, legată cu un lanț de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, lanț legat de piciorul patului. Minora de 10 ani și fratele acesteia de 15 ani au fost preluați de reprezentanții DGASPC Dolj, minora fiind în afara oricărui pericol”, au precizat oamenii legii.

Arestată la domiciliu pentru lipsire de libertate

În faţa oamenilor legii, femeia a susţinut că a legat fetiţa ca să nu iasă pe stradă cât timp era plecată la magazin. Potrivit unor surse judiciare, mama copiilor este în arest, iar tatăl lor este plecat din ţară.

Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că pe numele femeii de 53 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. Tot vineri, procurorii din Segarcea au cerut arestarea preventivă a femeii de 53 de ani.

Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatei la domiciliu.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpata P.L. Respinge cererea inculpatei, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii controlului judiciar. Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpata P.L., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, începând cu data de 13.05.2022 până la data de 11.06.2022, inclusiv”, a dispus Judecătoria Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS