28.4 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSirian, prins pe aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să iasă din ţară cu paşaportul altei persoane

Sirian, prins pe aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să iasă din ţară cu paşaportul altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Henri Coandă au depistat, în zona de tranzit a aerogării, un cetăţean sirian care, cu sprijinul unui cetăţean suedez de origine siriană, a încercat să ajungă ilegal la Viena, folosind un paşaport britanic.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Aeroport Henri Coandă-Otopeni, cu ocazia efectuării unui supracontrol la îmbarcarea pasagerilor pe o cursă aeriană cu destinaţia Viena, au identificat un cetățean care a prezentat un pașaport eliberat de Marea Britanie. Din verificări a rezultat că persoana în cauză nu este una și aceeași cu cea din document.

Ca urmare a cercetărilor s-a stabilit că bărbatul, de origine siriană, a intrat şi a ieşit legal din România în baza unui document de călătorie personal eliberat de autorităţile palestiniene pentru refugiati sirieni şi a unei vize de scurtă şedere în scop de afaceri. În zona de tranzit a aeroportului, bărbatul a primit de la o altă persoană, paşaportul Marea Britanie şi cartea de îmbarcare către Viena.

Călăuza și sirianul, reținuți

În urma activităților operative a fost descoperită şi călăuza, un cetățean suedez de origine siriană, ce intenționa să călătorească spre Varşovia.

Cei doi au fost reţinuţi, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de migranti, tentativa la trecere frauduloasa a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

În prezent, cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS