14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 15 tone de mărfuri second-hand din SUA vor fi trimise înapoi

Aproape 15 tone de mărfuri second-hand din SUA vor fi trimise înapoi

Aproape 15 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în Statele Unite, de unde fuseseră expediate, după ce Garda de Mediu Constanța a descoperit că erau neconforme. Pe lângă faptul ca erau, de fapt, deșeuri, marfa conținea și alte produse decât cele menționate în documentele de transport.

La controlul fizic al mărfurilor au participat vameși, comisari de la Protecția Consumatorului, polițiști de frontieră și comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, constantându-se neconcordanțe între starea de fapt a mărfurilor și documentele prezentate.

„Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice și electronice uzate nu s-au prezentat documente care sa ateste funcționarea acestora”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Urmare a concluziilor reprezentanților ANPC, respectiv „mărfurile second-hand nu pot fi puse pe piaţa din România”, comisarii de la Garda Naţională de Mediu Constanta au dispus interzicerea efectuării importului pentru mărfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deșeuri.

Pe cale de consecință, conținutul containerului va fi returnat în țara de proveniență, măsură ce va fi pusa în aplicare de organele vamale, potrivit www.ctnews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS