26.6 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElveția: Captură impresionantă de cafea cu cocaină

Elveția: Captură impresionantă de cafea cu cocaină

Poliția elvețiană a declarat că a confiscat 500 kg de cocaină dintr-un transport de cafea, care a fost trimis la o fabrică Nespresso.

Muncitorii de la fabrica din Romont au alertat autoritățile după ce au găsit o pulbere albă în sacii cu boabe de cafea. Ulterior, poliția a găsit substanța respectivă în cinci containere de transport. În urma analizelor, s-a constatat că este vorba de cocaină.

O anchetă inițială a sugerat că transportul provenea din Brazilia. O declarație a companiei Nespresso a precizat că producția de capsule de cafea din fabrică nu a fost contaminată, potrivit The Guardian.

„Dorim să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre pot fi consumate în siguranță”, a declarat compania de cafea. Cocaina confiscată era pură în proporție de 80% și avea o valoare de piață estimată la aproape 50 de milioane de euro.

„Este cu siguranță o captură importantă pentru cantonul Fribourg, se poate spune că este o captură extraordinară”, a declarat Marc Andrey, șeful securității din regiune.

Cel mai probabil, cocaina era destinată pieței europene, au mai transmis autoritățile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS