5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean condamnat în Italia, ţinut în arestul IPJ Dolj

Craiovean condamnat în Italia, ţinut în arestul IPJ Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un craiovean de 39 de ani, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost condamnat în Italia la doi ani şi şase luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul de de 39 de ani, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de poliţişti pe data de 9 martie. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost condamnat în Italia pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Craiova, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare”, au precizat oamenii legii.

Mandatul de arestare, prelungit până pe data de 23 mai

Tot pe 9 martie, bărbatul a fost dus la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. O zi mai târziu, persoana urmărită a fost prezentată în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea craioveanului pentru 15 zile.

Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de două ori, ultima dată pe 19 aprilie.

„Menţine măsura arestării dispusă faţă de persoana solicitată M.D. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 24.04.2022 până la 23.05.2022, inclusiv”, a dispus instanţa. Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu a fost contestată de inculpat.

În ceea ce priveşte formalităţile de extrădare, instanţa a dispus amânarea pentru data de 11 mai, până când autorităţile italiene ar trebui să trimită copii ale hotărârilor de condamnare şi ordonanţa de cumulare a pedepselor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS