11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat în Italia pentru operațiuni financiare frauduloase, prins în Craiova

Condamnat în Italia pentru operațiuni financiare frauduloase, prins în Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, arestarea unui craiovean de 39 de ani, în vederea predării către autorităţile din Italia. Bărbatul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit poliţiştilor doljeni, craioveanul de 39 de ani era căutat în baza unui mandat european de arestare. A fost prins de poliţişti în cursul zilei de miercuri.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Craiova, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare”, au precizat oamenii legii.

Arestat pe o perioadă de 15 zile

Tot miercuri, bărbatul a fost dus la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Ieri, persoana urmărită a fost prezentată în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie în vederea predării către autorităţile judiciare din Italia a persoanei solicitate M.D. pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 10.03.2022 până la data de 24.03.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS