11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace 10 luni de puşcărie după ce a încercat să incendieze doi poliţişti

Face 10 luni de puşcărie după ce a încercat să incendieze doi poliţişti

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la 10 luni de închisoare un bărbat de 47 de ani, acuzat de lovire, ultraj şi distrugere. Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2021, bărbatul a agresat trei persoane, după care a stropit cu benzină doi poliţişti care au răspuns solicitării prin 112. Nu a reuşit însă să aprindă chibritul pentru a incendia poliţiştii. În plus, în drum spre secţia de poliţie, inculpatul a provocat distrugeri autospecialei oamenilor legii. Iniţial, la Judecătoria Târgu Cărbuneşti, inculpatul a primit o amendă penală de 9.120 lei.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc pe data de 8 septembrie 2021, în localitatea gorjeană Licurici. În acea zi, au susţinut anchetatorii, inculpatul „a consumat o cantitate însemnată de alcool, devenind agresiv, în sensul că a început să spargă sticlele”. Ştiind că bărbatul poate deveni destul de repede agresiv, concubina sa a plecat la tatăl său. Bărbatul a observat lipsa acesteia şi a mers după ea.

„Ajungând în dreptul imobilului părinților concubinei sale, inculpatul i-a solicitat martorului să oprească, a coborât din autoturism și a pătruns singur în curtea imobilului, unde a început să o înjure pe concubina sa și să-i adreseze cuvinte vulgare, să o amenințe că îi dă foc, prinzându-o de păr și lovind-o cu pumnul în față și în cap, producându-i echimoze la nivelul feței. Persoana vătămată E.E., în vârstă de 16 ani, a intervenit între inculpat și persoana vătămată, fiind la rândul său agresată de inculpat, care a lovit-o în mod repetat cu pumnul în piept, în față și în cap, provocându-i leziuni vizibile la nivelul feței și al pieptului”, se arată în hotărârea instanţei. În aceste împrejurări ar fi fost lovit şi tatăl femeii agresate.

A încercat să incendieze doi poliţişti

Anchetatorii au mai susţinut că, după ce a comis agresiunile, inculpatul a ieşit pe stradă şi a continuat ameninţările. De asemenea, ar fi aruncat cu pietre către persoanele vătămate, dar şi asupra imobilul și autoturismelor parcate în curte. Ulterior, concubina inculpatului a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei. La locul incidentului au fost trimişi doi agenţi de la Secția Poliție Rurală Stoina. Aceştia au fost stropiţi cu benzină de inculpat, mai susţin oamenii legii.

„În timp ce lucrătorii de politie au ieșit din curte, intenționând să se deplaseze spre domiciliul comun al celor doi concubini, l-au observat pe inculpat îndreptându-se pe drumul public către aceștia, ținând în mâna un recipient din plastic cu o capacitate de 5 litri în care se afla benzină(…). Somat de lucrătorii de poliție să se oprească, inculpatul a lăsat minorul jos și a aruncat benzina asupra polițiștilor, stropindu-i pe uniforma de serviciu, după care a scos din buzunar o cutie cu chibrituri, încercând să le dea foc, fiind însă imobilizat de către polițiști înainte de a reuși să aprindă chibriturile”, se mai arată în hotărârea instanţei.

După ce a fost introdus în autospeciala de poliţie, bărbatul a lovit cu picioarele grilajul de protecţie al geamului lateral, care a fost deteriorat.

Amendă penală pentru distrugere şi ultraj

Inculpatul a fost deferit justiţiei în octombrie 2021. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Târgu Cărbuneşti, instanţă care s-a pronunţat în ianuarie 2022. Inculpatul, care şi-a recunoscut faptele, a fost achitat pentru două infracţiuni de lovire. Motivul a fost că părţile vătămate şi-au retras plângerile. A fost condamnat pentru o infracţiune de lovire, una de distrugere şi două de ultraj. În final, a primit o amendă penală de 9.120 de lei.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de procurori la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a dat o hotărârea definitivă în acest dosar. Inculpatul a primit câte trei luni de închisoare pentru lovire şi distrugere. Pentru faptele de ultraj a mai primit câte şase luni de închisoare. După contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, bărbatul a fost încarcerat pe data de 20 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS