24 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentTurci prinşi cu opiu la Calafat, în arest preventiv

Turci prinşi cu opiu la Calafat, în arest preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un cetăţean turc, arestat în februarie pentru trafic de droguri de mare risc. Pe 1 februarie, în tirul pe care bărbatul îl conducea, polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit 81 kilograme de opiu. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de un alt cetăţean turc, arestat pe 12 aprilie. În tirul condus de bărbat, poliţiştii de frontieră au descoperit aproape 39 kilograme de opiu. 

Primul transport de opiu a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Calafat pe 1 februarie. Procurorii DIICOT au precizat că drogurile au fost găsite sub paravântul cabinei tirului condus de un cetățean turc. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

”La data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul SPF Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Suspectul a fost arestat preventiv pe 2 februarie. Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe 24 februarie şi 24 martie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi săptămâna trecută, pe 21 aprilie. Hotărârea instanţei nu a fost contestată de inculpat.

Turc prins cu droguri învelite în plumb, la Calafat

Pe data de 10 aprilie, poliţiştii de frontieră au descoperit un alt transport de opiu. Potrivit oamenilor legii, un şofer turc, de 53 de ani, venea din Turcia şi transporta peşte către firme din Franţa şi Italia. În urma contolului, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit 480 de pachete de ţigări cu timbre fiscale turceşti, dar şi aproape 39 kilograme de droguri.

Drogurile erau învelite în plumb şi ascunse în două gratare de metal.

„S-a constatat faptul că fiecare cutie conține câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanță solidă de culoare maronie (posibil opiu), în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro”, au mai explicat oamenii legii.

Pe 12 aprilie, bărbatul a fost arestat preventiv. Mandatul a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii au respins ca nefondată contestaţia inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS