17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci amenzi pe minut, bilanțul MAI din ultimele 24 de ore

Cinci amenzi pe minut, bilanțul MAI din ultimele 24 de ore

Cinci amenzi pe minut. Acesta este bilanțul MAI din ultimele 24 de ore. Structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.459 de evenimente, dintre care 2.836 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.623 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum informează MAI.

Vineri, 15 aprilie, la nivelul structurilor de poliţie din România, au fost semnalate 895 de posibile infracţiuni, aproximativ 22% dintre acestea din oficiu. Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 119 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 128 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 62 de persoane şi au fost depistate 17 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

529 de permise de conducere, reținute de Poliție

În urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 57 de autori în 44 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă. De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 529 permise de conducere şi retrase 331 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 7.635 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei. Asta înseamnă peste 300 de sancțiuni pe oră, adică cinci pe minut.

Tot vineri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 170 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 15 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 492 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 116.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS