8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Cea mai mare plantație de canabis din Europa, închisă de poliție

(VIDEO) Cea mai mare plantație de canabis din Europa, închisă de poliție

-

Garda Civilă spaniolă şi poliţia din Navarra, în nordul Spaniei, au confirmat că au anihilat cea mai mare plantaţie ilegală de canabis din Europa, potrivit www.eitb.eus.

Plantaţia, descoperită între oraşele Artajona şi Olite din regiunea Navarra, se întindea pe o suprafaţă de 67 de hectare şi conţinea aproape 415.000 de plante. Proprietarul plantaţiei declarase că producea cânepă pentru uz industrial. Agenţii au început, însă, să aibă suspiciuni după ce au constatat că destinaţia finală a plantelor era în ţări precum Elveţia şi Italia, unde această plantă poate fi procesată pentru a fi transformată în canabidiol (CBD).

Trei suspecţi au fost reţinuţi în urma operaţiunii. Aceştia conduceau un depozit de dimensiuni mari în Artajona, dotat cu sistem de ventilaţie şi control al temperaturii pentru uscarea plantelor. Poliţiştii au interceptat un camion pregătit de plecare, cu destinaţia Italia, care transporta 23.000 de plante uscate de canabis. În interiorul depozitului au fost găsite aproximativ 13.000 de plante.

Poliţia a declarat că toate plantele au fost distruse, împreună cu cele care creşteau pe plantaţie, care ar fi avut o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro după procesarea şi transformarea în CBD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

UPDATE: În incendiu a ars pe lângă catapeteasma datând...

ȘTIRI GdS