22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentEvadat din arestul IPJ Dolj, judecat pentru omor

Evadat din arestul IPJ Dolj, judecat pentru omor

Procurorii doljeni au trimis în judecată un doljean de 23 de ani, acuzat de omor, tâlhărie şi evadare. Este vorba de tânărul care a reuşit să evadeze din arestul IPJ Dolj în noiembrie, anul trecut. Acesta executa o pedeapsă de trei ani de închisoare şi fusese adus din penitenciar în arest pentru a fi audiat în dosarul de omor. Acelaşi tânăr a fost condamnat la opt ani de detenţie în martie 2014, pe când avea 16 ani. A fost acuzat că şi-a ucis bunica cu un topor.

Pe data de 18 noiembrie 2021, un tânăr de 23 de ani, recidivist, pe atunci suspectat de uciderea unei femei de 82 de ani, reuşea să fugă din arestul IPJ Dolj. În acea zi, tânărul a fost dus din penitenciar în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat în dosarul privind uciderea femeii de 82 de ani. Se pare că tânărul a reușit să forțeze o ușă, apoi a sărit un gard și a fugit. A fost prins de poliţişti pe 21 noiembrie, în apropierea localităţii doljene Bucovăţ.

La acea vreme, tânărul executa o pedeapsă de trei ani de închisoare. În acest dosar a fost acuzat de furt calificat. Infracţiunile au fost comise de inculpat în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2021, împreună cu un amic. Anchetatorii au reţinut că, în acea noapte, bărbatul a condus în Maglavit un autoturism deşi nu are permis. Când maşina a rămas fără combustibil, cei doi au încercat să fure două autoturisme. Nu au reuşit însă să le pornească.

În aceeaşi noapte, inculpatul a intrat în biserica din Maglavit şi a furat 210 de lei, alimente și băuturi alcoolice. Amicul său a stat de pază în faţa bisericii. Pe 5 octombrie 2021, tânărul de 23 de ani a fost condamnat definitiv la trei ani de închsoare cu executare.

Opt ani de detenţie pentru un minor care şi-a ucis bunica

Gazeta de Sud a scria, în martie 2014, despre un omor comis de bărbatul evadat. Pe când avea numai 15 ani, acesta şi-a ucis bunica cu mai multe lovituri de topor.

Procurorii au stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iulie 2013, minorul a băut câteva beri, apoi s-a întors acasă. Când bunica sa i-a reproşat că bea şi că nu o ajută cu treburile din gospodărie, băiatul de 15 ani a pus mâna pe un topor şi a lovit-o de mai multe ori în cap. Ulterior, băiatul i-a tăiat femeii o mână şi hainele cu care era îmbrăcată. Victima a fost găsită decedată în locuinţa sa de o vecină, care a şi anunţat poliţia. Anchetatorii au mai precizat că, la audieri, băiatul nu a putut explica de ce a tăiat mâna şi hainele bunicii pe care tocmai o ucisese. În martie 2014, judecători de la Curtea de Apel Craiova au dispus ca minorul să fie internat timp de opt ani într-un centru de detenţie. A fost eliberat condiţionat în iunie 2019, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Piteşti.

Judecat pentru omor, tâlhărie şi evadare

La începutul lunii februarie, anul acesta, procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului, care se afla în Penitenciarul Craiova. Ulterior, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 23 de ani. În acest ultim dosar, inculpatul este acuzat de omor, tâlhărie calificată şi evadare. Primele două infracţiuni ar fi fost comise în mai 2021, susţin anchetatorii.

„În noaptea de 7 spre 8 mai 2021, în scopul de a sustrage bunuri sau sume de bani, inculpatul a pătruns în locuinţa persoane vătămate, în vârstă de 82 de ani, locuinţă situată în comuna Moţăţei, Dolj, împrejurare în care a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate şi a legat-o în zona mâinilor şi a gâtului cu bucăţi de material textil, acţiuni ce au condus, în final, la decesul victimei. În aceste împrejurări, inculpatul a sustras din locuinţa victimei suma de aproximativ 3.500 de lei”, au precizat anchetatorii.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în precedură de cameră preliminară. Pe 22 martie, instanţa a dispus începerea judecării inculpatului. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS