5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElena Udrea, din nou în fața instanței din Bulgaria privind mandatul de extrădare

Elena Udrea, din nou în fața instanței din Bulgaria privind mandatul de extrădare

Elena Udrea poate afla miercuri data la care va fi predată autorităților române. Aceasta va ajunge miercuri, la 14.30, în fața instanței din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru mandatul de extrădare către România.

Această înfățișare are loc cu câteva ore înainte ca Elena Udrea să fie adusă la curtea de Apel din Sofia pentru judecarea recursului la decizia luată sâmbătă de a rămâne în arest până când vor fi dezbătute procedurile legale pentru aducerea ei în țară.

Instanţa a decis sâmbătă ca Udrea să fie judecată în stare de arest, iar apelul va fi judecat în 14 aprilie, până atunci Udrea rămâne în arest în Bulgaria, conform Stirile Pro Tv.

Avocații ceruseră ca Elena Udrea să fie lăsată în libertate

Avocații ceruseră ca Elena Udrea să fie lăsată în libertate, ca să poată avea grijă de fetița ei, dar solicitările au fost respinse.

Faţă de ziua de vineri, sâmbătă procesul a început cu o oră întârziere, pentru că translatorul a întârziat și a venit cu autobuzul de la Sofia.

Elena Udrea a fost însoțită și de un apărător din România, pe lângă avocata din Bulgaria. Din cauza avocatei bulgare, procesul a tergiversat, a pierdut o oră și jumătate ca să își poată printa niște documente.

Este pentru a treia oară când Elena Udrea ajunge în faţa autorităţilor din Bulgaria

Este pentru a treia oară când Elena Udrea ajunge în faţa autorităţilor din Bulgaria. Judecătorul de aici va decide în ce interval şi în ce condiţii Elena Udrea poate fi adusă în ţară. Orice decizie luată poate fi însă, contestată.

Potrivit unor surse, Elena Udrea i-ar fi spus judecătoarei că este de acord cu orice măsură, mai puțin cea de arest pentru că trebuie sa aibă grijă de fetița ei.

Pe Elena Udrea o așteaptă o condamnare de 6 ani cu executare

În țară, pe Elena Udrea o așteaptă o condamnare de 6 ani cu executare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru a părăsit România cu câteva ore înainte ca judecătorii să anunțe sentința finală. La cererea colegilor români, polițiștii bulgari au prins-o pe Udrea în apropiere de granița cu Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS