12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCurtea de Apel Craiova introduce “Dosarul electronic”

Curtea de Apel Craiova introduce “Dosarul electronic”

Reprezentanţii Curţii de Apel Craiova anunţă că, începând cu data de 1 mai 2022, accesul la documentele din dosarul electronic se va face exclusiv pe baza adresei de email și a numărului de telefon mobil (parola va fi primită prin sms). În prezent, accesul la “Info Dosar” se face prin utilizarea unei parole generate automat la înregistrarea dosarului, parolă care se transmite prin poştă.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, începând cu data de 1 aprilie 2022, nu se mai emit parole de acces în plic pentru accesul la “Info Dosar”. Parolele comunicate în plic până la această dată vor fi valabile până la data de 30 aprilie 2022.

„Curtea de Apel Craiova recomandă ca, în perioada următoare, să fie accesat dosarul electronic comunicând instanței adresa de email și numărul de telefon mobil folosind cererea tip care este disponibilă la registratura instanței sau pe Internet – Portalul Instanțelor, portal.just.ro„, au precizat reprezentanţii Curţii de Apel Craiova.

Accesul la dosarul electronic se face cu ajutorul unei parole trimis prin SMS

Pentru a accesa „Dosarul electronic” este nevoie ca instanţa să primească adresa de e-mail şi numărul de telefon al părţilor din dosare.

„Pentru a vă putea autentifica şi a avea acces la dosarul în format electronic, trebuie să comunicaţi instanței pe rolul căreia se află dosarul dumneavoastră adresa de e-mail și numărul de telefon mobil.  

Cererea dumneavoastră pentru logare în aplicaţie şi comunicare în format electronic a citaţiilor/comunicărilor trebuie însoţită, pe lângă datele menţionate mai sus (e-mail şi nr. de telefon), de o copie a cărţii de identitate și/sau dovada calității de reprezentant, pentru a evita solicitările făcute de persoane care nu au calitatea de parte sau reprezentant al acestora”, au mai precizat reprezentanţii instanţei.

Un ghid de acces la „Dosarul electronic” poate fi găsit aici.

Instanțele judecătorești din raza de competență a Curții de Apel Craiova sunt: Tribunalul Dolj, Tribunalul Gorj, Tribunalul Mehedinți, Tribunalul Olt și judecătoriile din circumscripțiile acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS