26.2 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentCentru de Informare și Asistență pentru victimele traficului de persoane, la Craiova

Centru de Informare și Asistență pentru victimele traficului de persoane, la Craiova

Asociația eLiberare anunță înființarea Centrului de Informare și Asistență în Detectarea și Notificarea de Cazuri de trafic de persoane din România, la Craiova. Centrul de Informare va acoperi județele Olt, Gorj, Dolj, Teleorman și Mehedinţi şi va functiona ca o legătură directă între cetățeni, potențialele victime și autorități.

Inaugurarea centrului din Craiova a avut loc astăzi, 1 aprilie 2022. Principalul rol este de sprijin acordat victimelor traficului de persoane, dar și de conștientizare a rolului fiecărui cetățean în diminuarea fenomenului traficului de persoane.

Centrul de Informare și Asistență este înființat în cadrul proiectului Compass Pro, cu sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și va acoperi județele Olt, Gorj, Dolj, Teleorman și Mehedinti. Centrul va  functiona ca linie de legătură directă între cetățeni, potențialele victime și autorități.

„Provocarea pe care o avem în România este numărul mic de cazuri de trafic de persoane raportate și identificate, în raport cu situația estimată de organizațiile internaționale. Exploatarea, de cele mai multe ori, se petrece chiar în văzul lumii, de aceea credem că rolul de a notifica suspiciunile de trafic revine fiecărui cetățean”, au precizat reprezentanţii Asociației eLiberare. 

Vor fi implicaţi poliţişti, medici, preoţi sau profesori

Prin intermediul Centrului de Informare și Asistență se vor derula sesiuni de capacitare a diferiților actori formali și informali (asistenți sociali, personal medical, polițiști, preoți, profesori, consilieri școlari, persoane care lucrează în dezvoltare comunitară). Scopul este detectarea și notificarea timpurie a cazurilor de trafic de persoane.

“Ne bucura colaborarea susținută cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și autoritățile care au competență în domeniu  și împreună să venim în sprijinul cetățenilor pentru a nu ajunge în situații de exploatare. Considerăm că prevenirea, informarea cat și partea de asistență sunt importante pentru a asigura suportul necesar oricui sesizează un potențial caz de exploatare”, spune Cristina Aftenii, Director de Programe Asociația eLiberare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS