10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCetăţean turc, condamnat cu suspendare pentru o mită de 700 de euro

Cetăţean turc, condamnat cu suspendare pentru o mită de 700 de euro

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare un cetăţean turc, acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit oamenilor legii, inculpatul a încercat să mituiască cu 700 de euro un poliţist de frontieră de la Calafat. Poliţistul descoperise aproape 800 de parfumuri contrafăcute în autocarul în care se afla cetăţeanul turc.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, mita a fost oferită pe data de 4 septembrie 2021, de şoferul de rezervă al unui autocar în care se aflau mai mulţi pasageri.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind suspeceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă.

În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofițerului de poliție de frontieră care a efectuat cercetarile suma de 700 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu(…)”, au precizat oamenii legii.

Cetăţeanul turc, prins în flagrant

Poliţistul a refuzat mita și a informat ofiţerii Serviciul Județean Anticorupție Dolj. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au au format o echipă pentru constatarea infracțiunii flagrante.

„Cetățeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofițerului de poliţie. În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, au mai explicat ofiţerii anticorupţie.

Parfumurile, cu o valoare de 197.750 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de lucrătorii Biroului Vamal Calafat.

Condamnat cu suspendare pentru dare de mită

La sfârşitul lunii octombrie, anul trecut, cetăţeanul turc a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, intanţă care l-a condamnat pe inculpat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a mai dipus ca inculpatul, care are domiciliul în Moşniţa Nouă, judeţul Timiş, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Timişoara sau la ISJ Timiş. Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar, dar şi menţinerea sechestrului asupra sumei de 700 de euro. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost atacată cu apel şi a rămas definitivă la începutul lunii martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS