8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer turc, judecat pentru mituirea unui poliţist de frontieră de la Calafat

Şofer turc, judecat pentru mituirea unui poliţist de frontieră de la Calafat

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean turc, acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit oamenilor legii, inculpatul a încercat să mituiască cu 700 de euro un poliţist de frontieră de la Calafat. Acesta din urmă descoperise în autocarul în care se afla cetăţeanul turc aproape 800 de parfumuri contrafăcute.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, mita a fost oferită pe data de 4 septembrie, de şoferul de rezervă al unui autocar în care se aflau mai mulţi pasageri.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind suspeceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă.

În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofițerului de poliție de frontieră care a efectuat cercetarile suma de 700 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu(…)”, au precizat oamenii legii.

Şofer turc, prins în flagrant

Poliţistul a refuzat mita și a informat ofiţerii Serviciul Județean Anticorupție Dolj. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au au format o echipă pentru constatarea infracțiunii flagrante.

„Cetățeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, au mai explicat ofiţerii anticorupţie.

Parfumurile, cu o valoare de 197.750 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de lucrătorii Biroului Vamal Calafat.

La sfârşitul lunii octombrie, cetăţeanul turc a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmînd să intre în procedură de cameră preliminară. Pe 22 octombrie, instanţa a dispus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS