10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljean extrădat în Franţa pentru furturi de peste 100.000 de euro

Doljean extrădat în Franţa pentru furturi de peste 100.000 de euro

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, duminică, arestarea unui bărbat de 30 de ani, din comuna Brădești, căutat de autoritățile franceze pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt. Potrivit oamenilor legii, în asociere cu alte persoane, suspectul ar fi furat materiale și utilaje în valoare de 110.000 de euro.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul urmărit a fost depistat în comuna doljeană Secu.

”Polițiști din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Filiasi au depistat, pe raza comunei Secu, un bărbat de 30 de ani, din comuna Brădeşti, sat Răcari. Pe numele acestuia, autoritățile din Franța au emis o cerere de extrădare în baza unui mandat european de arestare, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a 12 infracţiuni, respectiv 10 infracțiuni de furturi prin efracție, agravate de circumstanța participației, o infracțiune furt în participație, o infracțiune de asociere de infractori. În perioada 25 iulie 2019 – 11 februarie 2020, ar fi sustras din magazine, împreună cu alte persoane, materiale și utilaje pentru grădinărit, creând un prejudiciu de 110.000 de euro”, au precizat polițiștii doljeni.

Arestat preventiv în vederea extrădarii

Sâmbătă, bărbatul a fost escortat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele său ordonanță de reținere pentru 24 ore. Duminică, după o noapte petrecută în arest, suspectul a fost dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă în vederea predării către autoritățile franceze. Instanţa a dispus extrădarea bărbatului de 30 de ani.

„Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 01.07.2021 de către autorităţile judiciare din Franţa – Procurorul Republicii de la Tribunalul Judiciar Bergerac, pe numele persoanei solicitate G.C. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare franceze(…). Dispune arestarea persoanei solicitate în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.03.2022 până la data de 11.04.2022, inclusiv”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS