17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn avion Air Serbia care zbura spre Moscova, întors la Belgrad după o alertă cu bombă

Un avion Air Serbia care zbura spre Moscova, întors la Belgrad după o alertă cu bombă

Un avion de pasageri care zbura pe ruta Belgrad – Moscova a fost nevoit să se întoarcă în capitala Serbiei după o alertă cu bombă la bord, a relatat luni ziarul belgrădean Vecernje Novosti, citat de agenţia TASS.

Avionul s-a întors la Belgrad după un e-mail cu un mesaj că aparatul a fost minat.

Potrivit tabloului electronic de afişare al aeroportului din Belgrad, zborul JU 652D al companiei Air Serbia a decolat din Belgrad la ora 14.03 (16.03 ora Moscovei). Potrivit serviciului Flightradar24, cu puţin înainte de a ajunge în Slovacia, aparatul s-a întors spre Belgrad când se afla deasupra Ungariei.

Un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals

Publicaţia aminteşte că un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals. Potrivit ziarului, mesajul fals că avionul era minat a fost trimis de pe teritoriul Ucrainei. Publicaţia îl numeşte „un război special împotriva companiei de stat Air Serbia”.

La rândul său, agenţia de presă Tanjug a relatat că în avionul care se întoarce la Belgrad se află 125 de pasageri şi membri ai echipajului.

Preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului

Anterior, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului, o decizie urmând a fi luată în câteva zile. Totodată, el a amintit că numărul zborurilor către Rusia din Turcia este de 30 de ori mai mare decât din Serbia, însă nu se fac reclamaţii împotriva acestora. Potrivit lui Vucic, o serie de ţări arabe efectuează de 15-20 de ori mai multe zboruri către Federaţia Rusă, dar Occidentul cumpără de la ele petrol, de aceea nu are pretenţii în ce le priveşte

Un avion Air Serbia în drum spre Moscova, întors la Belgrad după o alertă cu bombă (presă)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS