16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFac puşcărie pentru un atac armat dintr-un cazinou din Craioviţa Nouă

Fac puşcărie pentru un atac armat dintr-un cazinou din Craioviţa Nouă

Curtea de Apel Craiova a respins apelurile formulate de trei bărbaţi acuzaţi că au atacat şi înjunghiat un craiovean. Incidentul a avut loc în iulie 2019, într-un cazinou din cartierul craiovean Craiovița Nouă. Cei trei inculpaţi, care au fost arestaţi preventiv încă din iulie 2019, au fost condamnaţi la opt ani şi două luni, opt ani şi opt luni, respectiv nouă ani de închisoare. Alţi doi inculpaţi din acest dosar au fost achitaţi. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, între unul dintre inculpaţi şi persoana vătămată exista un conflict care dura de aproximativ un an. În noaptea de 21 spre 22 iulie 2019, inculpaţii au hotărât să atace victima. Instanţa de judecată a reţinut că cei cinci bărbaţi s-au întâlnit într-o stație peco din cartierul Valea Roşie, „unde s-au sfătuit și organizat”. 

„În noaptea de 21/22.07.2019, în jurul orelor 23.00-23:30, după aproximativ un an de la data conflictului inițial, inculpații(…), în timp ce se deplasau cu trei motocicluri și un ATV în zona Materna din cartierul Craiovița Nouă, au identificat-o pe partea civilă D.D., în fața cazinoului(…). Inculpații au oprit imediat, au coborât și au început să alerge spre partea civilă, care, observându-i la rândul său pe inculpați, s-a refugiat în incinta cazinoului, ascunzându-se și baricadându-se în baie”.

Atacat cu cuţite şi cu un baston telescopic

În rechizitoriul întocmit de procurori se mai arată cu victima a fost atacată de trei dintre inculpaţi. Doi dintre ei erau înarmaţi cu câte un cuţit, iar al treilea cu un baston telescopic.

„Inculpații au pătruns imediat după el în local, primii doi fiind înarmați cu câte un cuțit, iar cel de-al treilea cu un baston telescopic și au început să-l caute(…). Aceștia au început să lovească cu picioarele în ușă până au spart-o, după care toți cei trei inculpați au început să lovească persoana vătămată cu obiectele cu care erau înarmați, înjunghiind-o în abdomen și lovind-o în mod repetat în zona capului. Ulterior, aceiași inculpați au extras persoana vătămată din baie pentru a o putea lovi mai bine, trăgând-o inițial pe hol, apoi în sala propriu-zisă de jocuri de noroc”, au reţinut anchetatorii.

Bătut şi după ce un echipaj de poliţie a trecut prin zonă

În urma anchetei s-a mai stabilit că, în timpul conflictului, în zonă a ajuns o autospecială de poliţie. Doi dintre inculpaţi, care erau la intrarea în cazinou, i-au atenţionat pe cei care agresau victima, după care „au plecat de la fața locului, îndreptându-se liniștiți spre motociclurile cu care veniseră”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Echipajul de poliţie i-a atenționat pe cei doi că au blocat circulația, iar aceştia au plecat. Acelaşi lucru l-au făcut şi poliţiştii.

„În acest timp, inculpații au continuat să lovească în mod repetat persoana vătămată – primii doi cu cuțitele cu care erau înarmați, iar ultimul cu pumnii și picioarele, întrucât bastonul telescopic îl rupsese în urma loviturilor aplicate anterior aceleiași părți civile și rămăsese în baie – până în momentul în care au observat că în sală a intrat martorul(…), au susţinut anchetatorii.

Aceştia din urmă au mai precizat că a doua parte a conflictului a avut loc în faţa cazinoului. Între timp, la faţa locului a ajuns şi tatăl victimei, care a fost tăiat pe faţă de unul dintre inculpaţi. În final, cei trei atacatori au reuşit să fugă cu o maşină.

Fac puşcărie pentru tentativă de omor

În august 2019, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi. Cei trei atacatori au fost acuzaţi de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de obiecte periculoase. Cei doi inculpaţi, care au stat în afara cazinoului, au fost acuzaţi de complicitate la tentativă de omor.

În decembrie 2020, cei trei agresori au fost condamnaţi pentru faptele comise. Au primit pedepse de opt ani şi două luni, opt ani şi opt luni, respectiv nouă ani de închisoare. Cei doi inculpaţi acuzaţi de complicitate au fost achitaţi. De asemenea, instanţa a dispus ca inculpaţii să achite vitimelor suma totală de 55.000 de lei drept daune morale.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpaţi, procurori şi părţile civile. La sfârşitul lunii februarie, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a respins apelurile ca nefondate. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că cei trei inculpaţi trebuie să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj. Din pedepsele primite se scade perioada în care au stat în arest preventiv (iulie 2019 – februarie 2022).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS