11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un tanc rusesc trage într-o mașină plină de civili

(VIDEO) Un tanc rusesc trage într-o mașină plină de civili

Imagini terifiante vin din Ucraina și arată campania pornită de trupele rusești împotriva civililor, potrivit Daily Mail.

Într-un clip de 54 de secunde distribuit pe scară largă pe Twitter, o mașină intră în cadru înainte de a se opri în timp ce un tanc de la Kremlin trage de două ori asupra vehiculului.

NATO a susținut că Moscova ar putea viza în mod deliberat civilii care încearcă să fugă din Ucraina, deoarece Putin duce tot mai mult un „război al terorii” pe măsură ce campania sa se blochează în rezistența ucraineană.

Vorbind în Letonia, secretarul general Jens Stoltenberg a spus că există rapoarte „credibile” despre „crime de război” comise în Ucraina, în urma rapoartelor că Moscova a bombardat „coridoarele umanitare” din Mariupol și Sumy, în timp ce civilii încearcă să scape de bombele lui Putin.

Autobuzele au transportat civili dintr-un oraș ucrainean asediat de-a lungul unui coridor sigur agreat de părțile în conflict, dar un efort paralel de a elibera portul asediat Mariupol din sudul țării a fost pus în pericol de reînnoirea atacurilor rusești.

Forțele ruse au asediat orașele ucrainene, au întrerupt sistemul de aprovizionare cu hrană, apă, căldura și medicamentele într-un dezastru umanitar în creștere.

Cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de după al Doilea Război Mondial a devenit și mai gravă, oficialii ONU raportând că 2 milioane de oameni au fugit acum din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS