13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar în Constanța. Elicopterul care îl căuta a dispărut și el. Cei 5 membri ai echipajului au murit

(VIDEO) Un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar în Constanța. Elicopterul care îl căuta a dispărut și el. Cei 5 membri ai echipajului au murit

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, anunță MApN.

UPDATE ora 23:49 A fost identificat locul prăbușirii avionului MiG-21 Lancer și epava avionului, dar momentan nu există informații cu privire la starea pilotului și dacă acesta ar fi reușit să se catapulteze sau nu.

UPDATE ora 22.11: Elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit prăbușit, niciunul din cei cinci membri ai echipajului nu a supraviețuit, a anunțat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

Potrivit acestuia, în continuare se execută operaţiunile de căutare salvare pentru pilotul aeronavei MIG-21 Lancer.

21:50 Pilotul elicopterului raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

S-au declanșat operațiunile de căutare-salvare

Potrivit MApN, nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

21:45 Și elicopterul plecat în căutare a dispărut de pe radar, anunță MApN. „Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, se precizează în comunicat.

21:26 Mig-ul decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

„Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”, transmite MApN.

Conform unor surse, apelantul la 112 a declarat că ar fi auzit avioane, apoi o bubuitură, urmată de un incendiu puternic. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS