12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO poştăriţă, fostă candidată AUR la Senat, reţinută după ce a furat pensii şi alocaţii de la zeci de oameni

O poştăriţă, fostă candidată AUR la Senat, reţinută după ce a furat pensii şi alocaţii de la zeci de oameni

O poștăriță din Alba, fostă candidată din partea AUR la Senat, a fost reținută de polițiști după ce timp de câteva luni, a furat alocații, pensii sau indemnizații de handicap de la mai mulți oameni din Valea Lungă.

Simona Mărginean de 42 de ani a fost reținută de polițiști.

Se pare că, preț de câteva luni, aceasta ar fi furat 35.000 de lei din banii de indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală ce trebuiau să ajungă la localnicii din comuna Valea Lungă. 

Ce spun anchetatorii

„La data de 17 februarie 2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, ambele în forma continuată.  

Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, 35.000 de lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu i-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane, din comuna Valea Lungă. 

Femeia a semnat în fals cupoanele

Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali. 

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice. 

Pentru documentarea activității infracționale, anterior reținerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, polițiștii au percheziționat domiciliul femeii. 

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral. 

„În cursul zilei de azi, 18 februarie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS