3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFirme din Franţa şi Olanda, păgubite de o craioveancă cu peste 100.000 de euro

Firme din Franţa şi Olanda, păgubite de o craioveancă cu peste 100.000 de euro

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reţinerea unui femei de 39 de ani, din Craiova, suspectată de înşelăciune şi uz de fals. Potrivit oamenilor legii, femeia ar fi făcut achiziții intracomunitare de legume si produse alimentare din Olanda și Franta, mărfuri pe care nu le-a achitat. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 112.000 de euro.

Poliţiştii doljeni au explicat că femeia a fost reţinută în cursul zilei de miercuri, în urma unor percheziţii domiciliare.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au reţinut pentru 24 de ore, o femeie de 39 de ani, din Craiova, bănuită de comiterea infractiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii de la economic au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova, pentru documentarea activităţii în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri. În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri, care pot constitui mijloce de probă în dosarele penale. De asemenea, fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1.700 kg de legume”, au precizat oamenii legii.

Furnizori de legume, păgubiţi cu peste 100.000 de euro

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că femeia, prin intermediul unei societăţi comerciale, ar fi păgubit furnizori din Franţa şi Olanda cu aproximativ 112.000 de euro.

„Din cercetări a reieşit că, în numele societății comerciale cu sediul în Craiova, pe care femeia o administra, în cursul anului 2021, ar fi fost efectuate achiziții intracomunitare de legume si produse alimentare de la furnizori din Olanda și Franta. Aceştia ar fi fost induși în eroare cu privire la efectuarea plății contravalorii mărfii, operatorii comunitari fiind prejudiciați cu suma de aproximativ 112.000 euro”, au mai explicat oamenii legii.

După audieri, femeia de 39 de ani a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore şi dusă în arestul IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni au mai susţinut că suspecta urma să fie prezentată la Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS