21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului tragic din județul Iași

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului tragic din județul Iași

Un accident de circulaţie deosebit de grav a avut loc în această dimineaţă, pe DN28 Iaşi-Târgu Frumos. Şapte persoane au murit, iar alte trei persoane sunt la spital şi medicii încearcă să le salveze viaţa.

Poliţiştii care au efectuat primele cercetări la faţa locului în urma accidentului de pe DN 28, în zona localităţii Sârca, au constatat că şoferul autocamionului a acroşat ambulanţa, iar apoi a intrat în coliziune cu autoutilitara.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul acestui accident în care au murit şapte persoane, iar alte două au fost duse la spital.

„În această dimineaţă am fost sesizaţi că pe DN 28 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a constatat că şoferul unui camion ar fi acroşat o ambulanţă, iar ulterior ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului, şapte persoane au decedat, iar alte două au fost rănite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioan Bîlea.

Durere fără margini pentru familiile celor morți

În urma accidentului care a avut loc marţi dimineaţa, în jurul orei 6.40, echipele de intervenţie ajunse la faţa locului au găsit cinci persoane în stop cardio-respirator. Ulterior, numărul persoanelor decedate în accident a crescut la şapte. Alte două persoane care se aflau în ambulanţa SAJ au fost duse la spital. Accidentul a avut loc în timp ce ambulanţa transporta de la staţia din Târgu Frumos o gravidă spre o maternitate, pentru a naşte.

Rude ale celor şapte victime au ajuns la faţa locului la doar câteva minute de la impact, iar trei maşini de la IML au sosit la locul accidentului pentru a ridica victimele care erau pe marginea şoselei.  

Șoferul autoutilitarei, Constantin Pralea, care transporta alte cinci persoane era căsătorit şi avea doi copii, iar tânărul de la volanul autocamionului, Radu Andrei, abia împlinise 30 de ani şi urma să se căsătorească. Acesta fusese plecat la muncă în străinătate şi, din spusele apropiaţilor, ar fi vrut să se întoarcă în Anglia, fiind nemulţumit de salariile din România. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS