11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRevoltă a localnicilor din Bolintin după ce un om a fost ucis cu o piatră

Revoltă a localnicilor din Bolintin după ce un om a fost ucis cu o piatră

Sute de persoane au protestat, miercuri seară, în Bolintin Vale, după ce un localnic – șofer de microbuz- a fost omorât cu o piatră de membrul unei comunități de romi. Oamenii susțin că se tem să mai iasă din case, că nu își pot lasă copiii în parcuri și că sunt terorizați de comunitatea etnică pe care o consideră agresivă și protejată de autorități, informează TVR.

Polițiștii au tras un foc de avertisment pentru a-i calma pe protestatarii furioși. Orașul a fost declarat zona specială de siguranță publică, iar zeci de jandarmi și polițiști sunt mobilizați pentru paza localității.

Moartea șoferului de microbuz a fost picătură care a umplut paharul, spun localnicii din Bolintin Vale. Sunt sătui de problemele create de câteva familii, de aproape un deceniu. Oamenii susțin că autoritățile locale și poliția nu au făcut nimic în toți acești ani.

Noi avem o problemă cu acele familii de la Răcari Dâmbovița care s-au stabilit legal, ilegal aici, nu vă pot spune eu, că nu sunt abilitat, și fac multe stricăciuni. Vrem măsuri legale împotriva lor. Ei fac rău, oamenii ăștia care au venit. Nu se integrează, este complicat. Apelează la violență, la intimidare”, a declarat reprezentantul romilor din Bolintin Vale.

Localnicii au vrut să dea foc caselor celor care îi terorizează

​Miercuri seară, localnicii s-au adunat și au plecat în grup la casele celor pe care îi acuza că îi terorizează. Erau pregătiți să le dea foc, însă au fost calmați de polițiști, care au tras un foc de avertisment în aer.

După câteva ore de discuții între autorități și reprezentații protestatarilor, situația s-a calmat, pentru moment. Joi la prânz, Prefectura Giurgiu va anunța ce măsuri va lua pentru stoparea actelor de agresiune din oraș.

Am ascultat nemulțumirile și dolentele cetățenilor. Am discutat cu instituțiile abilitate, la ora 1 revenim aici, ne întâlnim cu cetățenii și le prezentam întregul plan de măsuri, a declarat prefectul județului Giurgiu”, Aneta Matei.

I-au spart cauciucurile şi i-au dat cu o piatră în cap

Crima a avut loc, în urma cu patru zile, pe o stradă de la ieșirea din oraș. Între șoferul de micorbuz și tânărul de etnie rromă s-a iscat o certă, iar în timpul scandalului băiatul a luat o piatră și l-a lovit pe bărbat în cap. Victima a fost transportată, în stare gravă, la un spital din București, unde a murit.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv. Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

„Unchiul meu a crezut că ei vor să meargă la București. A zis hai să îi luăm. A urcat unul în mașină, a început să caute pe acolo și după au început să îl înjure, să tabere pe el… i-au făcut pană la mașină cu un cuțit. A coborât după el și s-au alergat”, a declarat nepotul victimei.

Localnicii sunt hotărâți să continue protestele până când îi văd plecați pe cei pe care îi consideră vinovați de toate relele din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS