10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSonarul unei nave de război britanice, lovit de un submarin rusesc în Atlanticul de Nord

Sonarul unei nave de război britanice, lovit de un submarin rusesc în Atlanticul de Nord

Un submarin rusesc, monitorizat de o navă de război britanică aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a lovit un sonar remorcat de această navă, relatează CNN.

Ministerul britanic al Apărării a confirmat acum incidentul care s-a petrecut în urmă cu mai mult de un an.

„La sfârșitul anului 2020, un submarin rus urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul său remorcat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

„Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine“

Ministerul Apărării a precizat că fregata a localizat submarinul cu ajutorul sonarului remorcat – un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile care ascultă sub apă.
„Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit”, se arată în comunicat.
Potrivit Marinei Regale Britanice, HMS Northumberland a efectuat o „misiune vitală de a proteja apele Marii Britanii” în 2020.

Incidentul a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar

Incidentul, petrecut la sfârșitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar, potrivit BBC.

Camerele de filmat au surprins echipajul strigând: „Ce naiba a fost asta?”.

Nu este clar ce daune a suferit submarinul, dar nava britanică a trebuit să se întoarcă în portul din Scoția pentru a înlocui echipamentul avariat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS