11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn grup de hoți se dădeau drept polițiști și intrau în case pentru a face „percheziții”

Un grup de hoți se dădeau drept polițiști și intrau în case pentru a face „percheziții”

Jafuri în serie după scenarii de film în mai multe zone ale țării. Protagoniști sunt membrii unei grupări din Brașov care se dădeau drept polițiști și simulau o percheziție pentru a intra în casele victimelor. Odată intrați în case, tâlharii îi amenințau pe locatari și luau tot ce apucau – bani, bijuterii și obiecte de artă, informează Digi24.

11 percheziții au loc în acest caz în Ilfov şi Călăraşi.

„În această dimineaţă (miercuri – n.r.), poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de tâlhărie calificată”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Hoții, care se dădeau drept polițiști, au reușit să fure de la victimele lor în total 90.000 de euro şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

„Poliţiştii pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la poliţie, în vederea audierii. Acţiunea urmăreşte identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situaţiei de fapt”, potrivit comunicatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS