9.4 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăLocalBărbat reţinut de poliţişti după ce a jefuit o femeie și o adolescentă pe stradă, la Craiova

Bărbat reţinut de poliţişti după ce a jefuit o femeie și o adolescentă pe stradă, la Craiova

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliţie Craiova au reținut, marți, pentru 24 de ore, un bărbat, de 41 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată.

Luni seară, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Maria Tănase din Craiova, o femeie a fost deposedată de telefonul mobil de către un bărbat care ulterior a părăsit zona, plecând în fugă, într-o direcţie necunoscută.

La faţa locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de poliţie, care au desfăşurat activităţi de căutare în zona comiterii faptei, pe mai multe străzi din Craiova, dar si în diferite locuri şi medii, în vederea depistării persoanei bănuite de comiterea faptei şi luării măsurilor legale care se impun.

În urma activităţilor desfăşurate, pe strada Castanilor din municipiu, poliţiştii au depistat un bărbat cu semnalmente similare celor furnizate de către persoana vătămată, asupra căruia au fost găsite telefonul mobil şi suma de 650 de lei sustrase.

Cel în cauză a fost condus la sediul secţiei, pentru audieri, fiind identificat în persoana unui bărbat de 41 de ani, din Craiova.

De Crăciun jefuise o adolescentă

Din cercetările efectuate de poliţişti în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tâlhărie calificată, a reieşit că, în seara zilei de luni, în timp ce se afla pe strada Maria Tănase, din Craiova, bărbatul ar fi lovit o femeie de 60 de ani, din localitate şi i-ar fi sustras telefonul pe care aceasta îl ţinea în mână.

De asemenea, din cercetări poliţiştii au stabilit că, la data de 25 decembrie 2021, bărbatul în cauză, în timp ce se deplasa pe strada Cerna, din Craiova, ar fi deposedat, prin constrângere, o adolescentă de 17 ani, de suma de 150 de lei şi un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei.

Marți, în urma probatoriului administrat de polițiștii Sectiei 1 Poliție Craiova, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Marți seară, cel în cauză a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS