11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 200 de pasageri de pe un vas de croazieră, infectați cu COVID

Aproape 200 de pasageri de pe un vas de croazieră, infectați cu COVID

Aproximativ 45 de pasageri de vasul de croazieră MSC Grandiosa au debarcat luni în portul italian Genova, după ce au contractat coronavirus. Alți pasageri, care au fost testați pozitiv, au rămas la bord pentru a fi debarcați mai târziu, a spus operatorul.
Rapoartele apărute sugerau că între 120 și 150 de persoane au fost infectate la bordul MSC Grandiosa, care a sosit luni dimineață la Genova din portul francez Marsilia.

MSC a negat informațiile „incorecte” din presă, dar nu a spus câte cazuri au fost detectate în timpul testelor de rutină, potrivit guardian.ng.

„Astăzi debarcăm 45 de cazuri pozitive în Genova”, se arată într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt a declarat ulterior pentru AFP că un număr nespecificat de alți pasageri care au fost testați pozitiv se aflau încă la bord și vor fi lăsați să plece la viitoarele escale.
Compania a spus că majoritatea erau asimptomatici și că ei și contactele lor apropiate au fost imediat izolate în cabine cu balcoane și au primit îngrijiri medicale.

Autoritățile portuare din Genova au confirmat pentru AFP că un număr nespecificat de pasageri au fost debarcați, italienii din nordul țării fiind duși la casele lor, iar străinii transferați la unități de îngrijire.
Ei au spus că nava de croazieră își va continua călătoria către portul italian Civitavecchia, unde pacienții pozitivi care trăiesc în centrul sau sudul Italiei vor fi debarcați și duși acasă pentru a se izola.

Toate transferurile și sejururile în facilitățile Covid au fost plătite de MSC Croaziere, au spus autoritățile.

Industria de croazieră din întreaga lume se luptă să se ridice pe picioare după ce călătoriile au fost oprite la începutul pandemiei și mai multe nave au fost lovite de focare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS