7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTată şi fiu, împuşcaţi de poliţiştii chemaţi să aplaneze un scandal în familie

Tată şi fiu, împuşcaţi de poliţiştii chemaţi să aplaneze un scandal în familie

Un bărbat şi fiul său din comuna suceveană Preutești au fost împuşcaţi de poliţiştii chemaţi să aplaneze conflictul izbucnit în familie, informează Observatornews.

Duminică seară, în jurul orei 21.15, un bărbat, de 29 de ani, din comuna Preutești, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl său, în vârstă de 54 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, se manifestă agresiv la adresa sa și a soției sale.

Patrula de poliție s-a deplasat la adresa indicată, polițiștii fiind întâmpinați ostentativ de către barbatul de 54 de ani cu un cuțit în mână. I s-a solicitat bărbatului să arunce cuțitul, însă acesta nu s-a conformat și s-a îndreptat amenințător spre polițiști. A fost executată somaţia legală și un foc de avertisment în plan vertical, după care, întrucât agresorul se îndrepta către polițiști, s-au executat focuri de armă asupra sa, fiind rănit la un picior.

Un glonţ a ricoșat în direcția bărbatului de 29 de ani, atingându-l superficial în zona omoplatului. Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fără ca aceștia să prezinte leziuni care să le pună viața în pericol.

În urma intervenției, agresorul a fost imobilizat și dezarmat de cuțit. Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

De asemenea, sub coordonarea unității de parchet, se efectuează cercetări din oficiu si sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS