11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţiştii au descins la samsarii de maşini din Dolj, Olt şi Vâlcea

Poliţiştii au descins la samsarii de maşini din Dolj, Olt şi Vâlcea

Ofiţerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au făcut, ieri, zeci de percheziţii la samsari din Bucureşti şi alte 11 judeţe, printre care se numără Dolj, Olt şi Vâlcea. Potrivit anchetatorilor, în mai puţin de un an, suspecţii au vândut aproximativ 3.000 autoturisme fără a achita obligaţiile fiscale. Prejudiciul stabilit de anchetatori este de 6 milioane de euro.

Potrivit oamenilor legii, în acest dosar, care este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, se fac cercetări pentru comiterea unor infracţiuni de spălarea banilor, evaziune fiscală, fals în înscrisuri, sau uz de fals.                                                                                               

Anchetatorii spun că suspecţii au vândut peste 3.000 de autovehicule second hand, cumpărate din state membre UE.

„În perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Vehiculele second hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal”, au precizat oamenii legii.

Prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro

Valoarea totală a prejudiciului adus bugetului de stat ar fi de aproximativ 6 milioane de euro, mai susţin anchetatorii.

„În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro”, se arată în comunicatul emis de Poliţa Română.

În cursul zilei de ieri, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare nu mai puţin de 60 de mandate de percheziție domiciliară. Au fost vizaţi suspecţi din Bucreşti şi 11 judeţe, trei dintre ele din Oltenia. Este vorba de judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea.

De asemenea, au fost puse în aplicare 66 de ordonanțe ale procurorului de caz, care a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS