20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat după ce a accidentat un copil şi a fugit

Arestat după ce a accidentat un copil şi a fugit

Judecătorii din Calafat au dispus, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 34 de ani, din comuna Unirea, acuzat de comiterea a patru infracţiuni. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a condus băut şi fără permis, a accidentat un copil de 13 ani, după care a fugit. În ultimii ani, incupatul a fost condamnat în alte două dosare privind infracţiuni la regimul rutier. De fiecare dată a primit pedepse cu suspendare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, accidentul a avut loc vineri, pe 10 decembrie.

„La data de 10 decembrie, cel în cauză ar fi condus un autovehicul pe DJ 561A, iar pe raza comunei Unirea ar fi accidentat un minor de 13 ani, din localitate, care se afla în afara părții carosabile, în calitate de pieton, după care ar fi părăsit locul accidentului.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a fost depistat la scurt timp după accident, la domiciliu, de unde a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au explicat oamenii legii.

Arestat după ce a accidentat un copil

În cursul zilei de ieri, bărbatul de 34 de ani a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Inculpatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Tot ieri, bărbatul a fost dus la Judecătoria Calafat cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat cu privire la inculpatul B.M.C(…). Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.M.C. pe o perioadă de 30 de zile, de la 14.12.2021 până la 12.01.2022, inclusiv”, a dispus instanţa. Hotărârea Judecătoriei Calafat nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.

Pedepse cu suspendare în două dosare penale

În aprilie, acelaşi bărbat de 34 de ani a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare într-un dosar privind infracţiuni la regimul rutier. Anchetatorii ai reţinut că, în iunie 2017, bărbatul a condus fără permis şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. De asemenea, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de 9 luni de închisare cu suspendare, primită în 2017. Inculpatul şi-a recunoscut faptele în ambele dosare pentru a avea parte de reducerea pedepselor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS