5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinori reţinuţi pentru tâlhărie şi furt calificat

Minori reţinuţi pentru tâlhărie şi furt calificat

Poliţiştii doljeni au dispus, luni, reţinerea a două persoane, dintre care un minor de 16 ani, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, suspecţii au intrat în casa unui bărbat din Unirea, au furat un televizor şi au agresat-o pe mama bărbatului. Tot luni, a fost reţinut un alt minor de 16 ani, acuzat că a furat 10.000 de lei din casa unei bătrâne.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că cei doi spărgători au agresat o femeie de 67 de ani.

„Din cercetările desfăţurate de poliţişti în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tâlhărie calificată, a reieşit că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei în cauză ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 32 de ani, din Unirea, de unde ar fi sustras un televizor. Totodată, ar fi agresat-o pe mama bărbatului, o femeie de 67 de ani, care se afla în locuință la momentul respectiv.

În urma activităţilor specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate, Serviciului de Investigații Criminale Dolj și Poliției Municipiului Calafat cele două persoane au fost identificate şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, au precizat oamenii legii. Este vorba de un bărbat de 31 de ani şi un minor de 16 ani, ambii din comuna Unirea.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie duşi la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

A furat 10.000 de lei din casa unei bătrâne de 82 de ani

Tot luni, poliţiştii din Melinești au reținut pentru 24 de ore un minor de 16 ani, din comuna Goiești, acuzat de comiterea infracțiunii de furt calificat. Poliţiştii au stabilit că minorul este autorul unui furt comis în august, în comuna Şimnicu de Sus.

„Polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 21 spre 22 august, adolescentul ar fi sustras suma de 10.000 de lei din locuința unei femei de 82 de ani, din comuna Șimnicu de Sus. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 60 %”, au explicat poliţiştii doljeni

Ca şi în cazul celor doi suspecţi din Unirea, şi minorul de 16 ani urmează să fie dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS