16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpecialist de la DNA, trimis în judecată după ce ar fi luat mită

Specialist de la DNA, trimis în judecată după ce ar fi luat mită

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce ar fi fost prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită de la un om de afaceri în legătură cu încheierea unui contract cu instituţia.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Răzvan Despa, la data faptei specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, conform Agerpres.

Nicolae Răzvan Despa ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 15.000 de euro

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 15 septembrie – 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro şi, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică

Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie.

„În contextul menţionat, la data de 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS