10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinor băut, prins de poliţişti la volanul unei maşini furate

Minor băut, prins de poliţişti la volanul unei maşini furate

Poliţiştii de la Secţia 2 au dispus, duminică, reţinerea unui minor de 17 ani, din Craiova, cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni. Potrivit oamenilor legii, tânărul a furat o maşină şi a condus băut şi fără permis. Înainte să fie prins de poliţşiti, minorul încercase să fure altă maşină.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că minorul a fost depistat în trafic, după sesizarea unui craiovean.

„În noaptea de 13/14 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 2 Craiova au fost sesizați de un tânăr de 22 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că o persoană a încercat să-i sustragă autoturismul din curtea locuinței.

Polițiștii au efectuat verificări în zona de competenţă, în vederea identificării persoanei bănuite de comiterea faptei, la scurt timp fiind depistată, în trafic, o autoutilitară condusă de un adolescent de 17 ani, din Craiova. Acesta a fost condus la sediu pentru audieri”, au explicat oamenii legii.

A încercat să fure o maşină din curtea unui craiovean

Poliţiştii au stabilit că minorul de 17 ani a încercat să fure un alt autoturism, însă a fost prins de proprietar. A găsit totuşi o autoutilitară neasigurată şi a plecat la plimbare.

„Cel în cauză, în jurul orei 1.00, ar fi încercat să sustragă un autoturism din curtea unei locuințe, de pe strada Popoveni, din Craiova. Fiind surprins de proprietar, ar fi abandonat autoturismul și ar fi fugit.

Ulterior, adolescentul s-ar fi deplasat în zona unui târg din Craiova, de unde ar fi sustras o autoutilitară parcată, care era neasigurată și cu cheile în contact, pe care ar fi condus-o pe mai multe străzi din localitate, deși nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”, au mai precizat poliţiştii.

Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar pentru tentativă la furt în scop de folosinţă, furt de folosinţă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Duminică, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus reţinere minorului pentru 24 de ore. Suspectul urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS