10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean cu două condamnări, reţinut pentru violenţă în familie

Craiovean cu două condamnări, reţinut pentru violenţă în familie

Poliţiştii doljeni au dispus, miercuri, reţinerea unui craiovean de 26 de ani, acuzat că şi agresat soţia, de care este despărţit. De asemenea, i-ar fi tăiat cauciucurile maşinii şi ar fi lovit cu picoarele un autoturism în care se afla tânăra. În aprilie, bărbatul a fost condamnat într-un dosar de ameninţare. În decembrie, anul trecut, a fost condamnat pentru trafic de persoane. Cele două hotărâri nu sunt definitive.

Potrivit oamenilor legii, tânărul şi-a agresat soţia, de care este despărţit.

„La data de 9 noiembrie, tânărul, în timp ce se afla pe strada Carpenului din Craiova, ar fi agresat-o fizic pe soţia sa, o tânără de 26 de ani, din Craiova, de care este despărţit în fapt. Totodată, cel în cauză i-ar fi tăiat cauciucurile autoturismului proprietate personală.

De asemenea, tânărul este cercetat de către poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi distrugere. Din cercetări s-a stabilit că, la data de 8 noiembrie, tânărul ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât pe tânără, cât şi pe un alt bărbat de 41 de ani, din Craiova, şi ar fi lovit cu piciorul autoturismul în care cele două persoane se aflau”, au precizat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă mai spun că tânărul de 26 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Suspectul urmează să fie dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ameninţări cu cuţitul într-un club din Craiova

În prezent, acelaşi craiovean este judecat într-un dosar de ameninţare şi port de cuţit fără drept. Anchetatorii susţin că inculpatul a fost implicat într-un scandal, în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2019, într-un club din Craiova.

„Inculpatul a fost surprins fumând, motiv pentru care barmanul i-a atras atenția că este interzis fumatul în spații publice. Fără a respecta în vreun fel rugămintea barmanului și continuând să sfideze legea, inculpatul a continuat să fumeze, motiv pentru care barmanul a sesizat agenții de pază ai localului(…). Vădit nemulțumit de această situație, după discuția pe care a avut-o cu agentul de pază, inculpatul s-a îndreptat către barman și i-a reproșat acestuia că a anunțat agentul de pază, iar ulterior inculpatul și persoana vătămată s-au îndreptat către ieșirea din bar.

Ajuns la ieșirea din bar, inculpatul a scos un cuțit cu lama rabatabilă, cu lungimea de aproximativ 30 cm și a început să îl fluture în aer, amenințându-i pe agenții de pază, strigându-le totodată că: „Vă tai, vă omor!” și totodată proferând amenințări și expresii triviale la adresa familiilor lor”, s-a stabilit în urma anchetei.

Inculpatul a fost deferit justiţiei în iunie 2020. În aprilie, anul acesta, a fost condamnat la doi ani şi o lună de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Craiova.

De la ameninţare la trafic de persoane

În iulie 2019, craioveanul de 26 de ani a fost arestat preventiv la cererea procurorilor DIICOT. În acest dosar a fost acuzat de trafic de persoane, spălare de bani şi deţinere de ţigări netimbrate.

În urma anchetei s-a stabilit că, „în luna iunie 2018, profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate și prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), a recrutat-o pe persoana vătămată, după care a exploatat-o sexual în Germania timp de șase luni, folosind pentru aceasta constrângerea psihică și fizică”.

Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul a obţinut din practicarea prostituției de către persoana vătămată 9.072 euro și 7.049 lei. Inculpatul a mai fost acuzat că a disimulat proveniența sumelor de bani obţinute din practicarea prostittuţiei, dar şi că a deţinut aproape 500 de pachete de ţigări netimbrate.

Craioveanul a fost trimis în judecată în septembrie 2019. În decembrie, anul trecut, Tribunalul Dolj s-a pronunţat.

Inculpatul a fost condamnat la patru ani şi două luni de închisoare cu executare. Şi acestă sentinţă a fost atacată cu apel. Dosarul este pe rolul Curţii de Apel Craiova, instaţă care a dispus amânarea pronunţării pentru data de 25 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS