13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTurcia: 21 de persoane, salvate în urma prăbușirii unei clădiri

Turcia: 21 de persoane, salvate în urma prăbușirii unei clădiri

Douăzeci și unu de persoane au supraviețuit îngropate sub dărâmături, după ce o clădire cu două etaje s-a prăbușit în Malatya, estul Turciei, a spus guvernul. Nu au fost raportate decese, iar operațiunile de căutare s-au încheiat în această dimineață.

„Operațiunile de căutare și salvare din clădirea prăbușită Malatya s-au încheiat. Slavă Domnului că nu există victime”, a scris ministrul de Interne Süleyman Soylu pe Twitter miercuri dimineață.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Ismail Çataklı a declarat că salvatorii au scos 13 persoane din dărâmături, în timp ce alte opt au reușit să scape singure.
Cinci dintre cei salvați erau încă internați în spital, dar rănile lor nu puneau viața în pericol, a declarat guvernatorul regional Aydın Baruş. El a spus mai devreme că doi au fost duși la terapie intensivă.

Proprietarul clădirii și alte trei persoane, luate în custodie

Imaginile CCTV ale prăbușirii au arătat că clădirea se prăbușește brusc, ridicând un nor imens de praf. O mașină parcată în fața clădirii a plecat cu viteză, în timp ce trecătorii s-au repezit să îi ajute pe cei prinși sub dărâmături.

Martorii și rapoartele presei au spus că clădirea s-a prăbușit în timpul lucrărilor de renovare planificate, care au dus la deteriorarea unuia dintre pereții care despărțeau două dintre restaurantele de la parter.

Guvernatorul Malatyei, Aydın Baruş, a declarat pentru Agenţia Anadolu (AA) că cei scoşi până acum din dărâmături au fost doar uşor răniţi.
Agenția guvernului turc de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență a declarat că la fața locului au fost trimiși 260 de salvatori Căutările au durat toată noaptea.
Imaginile de la televizor i-au arătat pe salvatori folosind excavatoare de construcții și mâinile goale pentru a curăța plăcile grele de beton și movilele de lemn.

Cauza prăbușirii a rămas neclară, dar Baruş a arătat cu degetul lucrările în curs de desfășurare la clădire.

Proprietarul clădirii și trei persoane care executau lucrările au fost luate în custodie, a anunțat procuratura Malatya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS