22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentInundaţii de proporţii în Glasgow

Inundaţii de proporţii în Glasgow

Glasgow a fost lovit de inundații cu câteva zile înainte ca orașul să găzduiască summitul pe tema schimbărilor climatice COP26, conform Sky News. Străzi au fost acoperite de apă iar unele evenimente au fost anulate.

Filmări și fotografii pe rețelele sociale arată mașini care merg prin apă pe unele străzi în vreme ce ploile abundente loveau orașul și provocau haos în transport.

Unii rezidenți din Glasgow au scris pe Twitter că unele străzi sunt acoperite de ape iar mașinile nu mai pot înainta.

Zeci de trenuri au fost anulate sau întârziate în Glasgow și în sud-vestul Scoției.

Unele evenimente au fost anulate, inclusiv la Grădina Botanică

Unele evenimente au fost anulate, inclusiv la Grădina Botanică. Drumurile din jurul stadionului Ibrox, unde joacă echipa de fotbal Rangers, au fost de asemenea afectate.

Condiții nefavorabile sunt prognozate înaintea deschiderii COP26 de duminică.

Inundațiile de miercuri vin după avertismentul biroului de meteorologie, care a spus că vor urma inundații ce pot afecta siguranța umană și a emis avertizări pentru ploi abundente în nord-vestul Angliei și sud-vestul Scoției.

Biroul de Meteorologie spune că ploile ar putea fi „un pericol din cauza apelor puternic curgătoare sau a apelor adânci”.

Avertismentele transmit că ar putea fi pagube la gospodării și afaceri

Avertismentele transmit că ar putea fi pagube la gospodării și afaceri, de asemenea condițiile în care vor merge mașinile vor fi deteriorate iar transportul în general va fi afectat.

Și regiunea Cumbria este lovită de „ploaie puternică și persistentă”, care pare să nu înceteze până joi noapte, conform biroului.

Cantitatea de apă care este previzionată să cadă este aproape dublă față de media lunii octombrie.

„Într-o perioadă de 24 de ore poți vedea o cantitate de precipitații cât o lună”, a spus meteorologul Annie Shuttleworth, spunând despre vreme că este „notabilă”.

„În mod clar cantitatea de precipitații este mult mai mare decât ploile obișnuite pentru această perioadă a anului iar în general pentru orice perioadă a anului sunt multe precipitații într-o perioadă scurtă de timp”, a spus aceasta.

Comunitățile ar putea fi izolate de drumurile inundate

Comunitățile ar putea fi izolate de drumurile inundate și s-ar putea confrunta și cu tăieri de curent, conform serviciilor de utilități.

Peste 120 de lideri mondiali sunt aşteptaţi la cel mai mare summit privind schimbările climatice după negocierile de la Paris din 2015. Conferinţa ONU privind schimbările climatice din 2021 va avea loc la Glasgow, Scoția, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că este „incert” dacă summitul privind schimbările climatice COP26 va reuşi să asigure cerinţele necesare pentru limitarea creşterii temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelurile din perioada preindustrială şi pentru atingerea pragului de zero emisii de dioxid de carbon până în 2050.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS