17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie de români a bătut infirmierii de la un spital din Sicilia

O familie de români a bătut infirmierii de la un spital din Sicilia

Trei cadre medicale rănite și sala de așteptare devastată este bilanţul scandalului provocat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de mai mulţi români, la camera de urgenţă a Spitalului Guzzardi din localitatea siciliană Vittoria, informează Ragusanews.com.

Un grup de români a însoțit la spital o femeie bolnavă, care suferise anterior un transplant şi care avea nevoie de asistență medicală. Când aceasta a vrut să se ridice de pe scaun, a fost rugată să aștepte ajutorul personalului sanitar. 

Femeia a ignorat apelul și, după ce s-a împiedicat, ar fi explodat scandalul. Fiul femeii, un adolescent de 15 ani, a început să lovească personalul medical cu suportul metalic care susţinea perfuzia mamei lui. Apropiații femeii au distrus scaunele din sala de așteptare, au lovit cu ele personalul medical, apoi au lovit cu pumnii pe cine au nimerit.

Trei persoane au fost rănite, două infirmiere și un angajat auxiliar. Două au avut răni ușoare, iar a treia a suferit fracturi de coaste, traumatisme toracice și vânătăi, necesitând 25 de zile de spitalizare. 

Atacatorii au fost duşi în arest de către carabinieri, care au ajuns la fața locului împreună cu polițiștii.

Partenerul femeii, un român de 43 de ani, a fost reclamat pentru amenințări și răni grave aduse unui funcționar public. La fel s-a întâmplat și cu fiul femeii, care va fi judecat de Tribunalul pentru Minori din Catania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS