21.2 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 200 de morţi în India şi Nepal în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Aproape 200 de morţi în India şi Nepal în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Aproape 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma mai multor zile de inundaţii masive şi alunecări de teren devastatoare în India şi Nepal, familii întregi fiind îngropate sub pământ în casele lor, au anunţat joi autorităţile, în timp ploi abundente sunt aşteptate în continuare, relatează BBC.

Bilanţul oficial al morţilor a crescut joi la 88 în Nepal şi 102 în India.

Condiţiile meteorologice din ce în ce mai imprevizibile şi extreme, care au afectat sudul Asiei în ultimii ani, sunt cauzate de schimbările climatice şi exacerbate, între altele, de defrişări şi construcţia de baraje, susţin experţii.

Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa în Nepal, între care o familie de şase persoane cu trei copii, a cărei casă a fost distrusă de o alunecare bruscă de teren.

În India, statul himalayan Uttarakhand a confirmat joi decesul a 55 de persoane, între care cinci membri ai aceleiaşi familii care au prinşi sub pământ în timp ce se aflau în casă.

Multe poduri şi drumuri au fost avariate şi multe oraşe au fost izolate de lume. Armata a fost chemată să ajute la deblocarea drumurilor şi să ajungă la mii de oameni rămaşi izolaţi.

Numărul morților ar putea crește

Secretarul de stat pentru catastrofe naturale din Uttarakhand, S. Murugeshan, a declarat că numărul morţilor ar putea creşte în condiţiile în care numeroase persoane sunt încă date dispărute, între care 20 de turişti care se aflau în drumeţie pe un gheţar.

Crucea Roşie, ale cărei echipe ajută la operaţiunile de salvare în cele două ţări, a avertizat persoanele care trăiesc în aval în legătură cu noi ameninţări din cauza creşterii apelor în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

„Populaţiile din Nepal şi India sunt prinse între pandemie şi agravarea catastrofelor naturale, ceea ce are un impact puternic asupra a milioane de vieţi şi a mijloacelor de trai”, a spus organizaţia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS