4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentPatru persoane au păcălit zeci de oameni, pretinzând că au „har divin”

Patru persoane au păcălit zeci de oameni, pretinzând că au „har divin”

Polițiștii prahoveni au făcut marți percheziții la patru „vrăjitori” din Ploiești, suspectați că au înșelat zeci de oameni din întreaga țară, pretinzând că au „har divin” și că pot rezolva orice problemă. Prejudiciul este estimat la circa 200.000 de lei.

Potrivit datelor comunicate, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune în formă continuată, patru mandate de aducere fiind puse în executare, conform Digi24.

„Au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională“

„Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială. În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei”, menţionează sursa citată.

Persoanele vizate în cauză sunt două femei şi doi bărbaţi

Surse judiciare au precizat că persoanele vizate în cauză sunt două femei şi doi bărbaţi care pretindeau că sunt vrăjitori.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti, în activitate fiind implicaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, fiind dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate de pe întreg teritoriul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O pastilă contra COVID ar putea fi disponibilă în...

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar...

ȘTIRI GdS