17.3 C
Craiova
sâmbătă, 28 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentMii de amenzi pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Mii de amenzi pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Poliţiştii doljeni au aplicat, în ultimele zile, peste 150 de sancţiuni persoanelor care nu au respectat normele de protecţie sanitară. La nivel naţional, în perioada 14 -17 octombrie, au fost aplicate aproape 10.000 de sancţiuni. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 1,5 milioane de lei.

Potrivit oamenilor legii, în ultimele 72 de ore, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmii şi polițiștii locali au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În total, au fost legitimate aproximativ 10.000 de persoane, au fost verificate 5.500 de locaţii și 370 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 168 sancțiuni contravenţionale, dintre care 154 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Alte două sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea carantinei și 12 pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea. Valoarea amezilor este de 15.000 de lei.

Poliţiştii doljeni recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea.

Mii de amenzi la nivel naţional

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au organizat 2.223 de acțiuni , în special în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

În urma acţiunilor, au fost constatate şase infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Poliţiştii reamintesc că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/mia de locuitori, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 2-0 / Alb-albaștrii au...

Universitatea Craiova a reușit să se califice pentru al...

ȘTIRI GdS