2.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentȘoferița care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă, condamnată la peste 9 ani de închisoare

Șoferița care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă, condamnată la peste 9 ani de închisoare

Șoferița care a lovit intenţionat un poliţist pe motocicletă care o urmărea a fost condamnată de instanţa de fond la peste 9 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În plus, a fost obligată la plata a 200.000 de lei drept daune morale, transmite ProTV. Incidentul a avut loc în august 2020, în Buzău.

Tânăra de 33 de ani se afla, pe 19 august 2020, la volanul maşinii personale când un poliţişt, angajat al Serviciului Rutier Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească. Pentru că şoferiţa nu a oprit, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti tânăra a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi pe poliţist, moment în care motocicleta acestuia a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.

„În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen. condamnă inculpata V.A. la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în dauna victimei P.A.”, se arată în sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

Totodată, magistraţii Tribunalului Buzău au stabilit ca femeia să-i plătească poliţistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar şi peste 80.000 de lei către IPJ Buzău pentru motocicleta distrusă în accident.

Sentinţa Tribunalului Buzău de joi 14 septembrie 2021 nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS