13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentEuronews: Spitalele din România, copleșite de pacienții Covid nevaccinați

Euronews: Spitalele din România, copleșite de pacienții Covid nevaccinați

Sistemul sanitar din România este copleșit în aceste zile de pacienții nevaccinați, țara confruntându-se cu un violent val patru al pandemiei Covid-19, relatează Euronews.

În București, ambulanțele fac cozi în fața spitalului de boli infecțioase ”Matei Balș” unde paturile sunt amplasate pe coridoare, în condițiile în care nu mai există locuri libere în saloane și secțiile ATI.

Peste 15.828 de cazuri noi de îmbolnăviri fuseseră raportate în ultimele 24 de ore, pe data de 15 octombrie. Cel puțin 365 de oameni au murit în acest interval, bilanțul total al deceselor ajungând astfel la peste 41.482.

Mulți români nu au încredere în îndemnurile autoriăților de a se vaccina, ceea ce, parțial, este o moștenire a traiului sub dictatura lui Nicolae Ceaușescu. În același timp, mulți sunt influențați de dezinformarea din mediul online și de manipulările potrivit cărora vaccinul ar fi ineficiente sau, mai rău, ar fi periculos.

Dintre statele europene, doar Bulgaria are o rată mai mică de vaccinare.

Doar o treime de români s-au imunizat împotriva coronavirusului, iar consecințele sunt evidente, spune și Adrian Marinescu, directorul spitalului. „În jur de 90% dintre pacienții spitalizați sunt persoane nevaccinate, între 92 și 95%. Practic, persoanele spitalizate care sunt și vaccinate sunt niște excepții”, a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS