15.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 octombrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentJudecat pentru uciderea unui craiovean prin incendiere, în arest

Judecat pentru uciderea unui craiovean prin incendiere, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menținerea arestului preventiv față de un bărbat judecat pentru uciderea unui craiovean prin incendiere. Inculpatul a fost deferit justiţiei pentru omor calificat, tentativă de omor și distrugere. A fost arestat preventiv în august 2019, iar de atunci nu a mai ieșit din arest.

Incidentul în urma căruia victima atacului și-a pierdut viața a avut loc în vara anului 2019, într-un bloc din cartierul craiovean Rovine. Anchetatorii au stabilit că, pe 13 august 2019, inculpatul a hotărât să se răzbune pe vecinul său. În fața anchetatorilor, inculpatul a susținut că „avea o relaţie conflictuală cu victima de mai mulţi ani“.
Procurorii doljeni au stabilit că, pe 13 august 2019, inculpatul a umplut mai multe sticle cu benzină și a atacat victima.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au precizat anchetatorii.

Victima a decedat într-un spital din Bucureşti

Un bărbat care a auzit țipetele victimei a ieșit să vadă ce se întâmplă. Și acesta a fost rănit, în timp ce încerca să o salveze. „Persoana vătămată a constatat că pe casa scării era fum gros şi miros de substanţă inflamabilă. S-a deplasat în locul unde se afla victima şi i-a stins focul care îi cuprinsese părul de pe cap. Inculpatul a observat acţiunea de salvare a victimei şi a mai aruncat cu alte sticle cu substanţă inflamabilă în direcţia victimei, lângă care se afla persoana vătămată. Acesta din urmă a suferit vătămări corporale în zona picioarelor şi a capului”, au explicat anchetatorii.

Victima atacului a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova. Ulterior a fost dusă cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din București, unde a decedat pe data de 7 septembrie 2019. 

Arest prelungit de judecătorii de la Tribunalul Dolj

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe data de 1 octombrie. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest. Bărbatul a fost trimis în judecată în ianuarie 2020. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. La termenul de pe data de 29 septembrie, judecătorii au amânat pronunţarea unei hotărâri pentru data de 22 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCM Craiova, la un pas de surpriză! Baia Mare...

Așa cum ne așteptam, SCM Craiova a avut parte...

ȘTIRI GdS