11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat după ce a furat o maşină şi a intrat cu ea într-un copac

Arestat după ce a furat o maşină şi a intrat cu ea într-un copac

Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare pe numele unui craiovean de 19 ani, acuzat de furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis. Potrivit oamenilor legii, la sfârşitul lunii iulie, suspectul a furat un autoturism parcat pe o stradă din Craiova. A ajuns până în localitatea Bucovăţ, unde a intrat într-un copac. În februarie, acelaşi craiovean a fost condamnat la 2 ani, 7 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare într-un alt dosar. A fost acuzat că a furat două autoutilitare şi a condus fără permis.

Poliţiştii doljeni au precizat că furtul a avut loc în noaptea de 24 spre 25 iulie, anul acesta.

„Poliţiştii au stabilit că tânărul în cauză, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în jurul orei 02:00, ar fi sustras din parcarea unui bloc de pe strada Dr. Mihai Cănciulescu, din Craiova, un autoturism parcat, care aparţine unei femei de 53 de ani, din localitate. Autoturismul avea portiera dreaptă faţă închisă, dar neasigurată, iar cheia autoturismului era lăsată în interior, pe bancheta dreapta faţă,

Tot din cercetări, a reieşit că tânărul ar fi condus autoturismul, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, până în extravilanul comunei Bucovăţ, unde a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul într-un copac, rezultând avarierea acestuia”, au precizat oamenii legii.

Arestat după trei luni de la comiterea faptelor

După producerea accidentului, suspectul a abandonat autoturismul şi a fugit. A fost prins de poliţişti în noaptea de duminică spre luni, în Bucureşti.

„Pe numele tânărului, poliţiştii au emis un mandat de aducere, în vederea depistării acestuia şi conducerii la sediul poliţiei pentru cercetări. În noaptea de 10 spre 11 octombrie, cel în cauză a fost depistat de poliţişti din cadrul DGPMB – Secția 3 Poliție, pe raza municipiului Bucureşti, fiind preluat de poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări”, au mai explicat poliţiştii.

În cursul zilei de luni, craioveanul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Tot luni, a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

A mai furat două autoutilitare

În august 2020, pe când avea 18 ani, acelaşi craiovean a fost arestat preventiv pentru comiterea mai multor infracţiuni. Anchetatorii au reţinut că, pe 1 august 2020, a furat o autoutilitară parcată în zona Gării din Craiova. A fost depistat de poliţişti conducând fără permis. În acelaşi dosar a mai fost acuzat că a sustras o bicicletă din uscătoria unui bloc de pe bulevardul Dacia.

Pe 3 august, acelaşi an, ar fi sustras o altă autoutilitară pe care a condus-o deşi nu are permis. Autovehiculul a fost găsit în zona depozitului de deşeuri din Mofleni, unde s-a defectat.

Pe 10 februarie, anul acesta, inculpatul a fost condamnat la 2 ani, 7 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Tot atunci, instanţa a dispus punerea în libertare a inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS