14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru eliberarea de adeverințe de vaccinare false

Arestat pentru eliberarea de adeverințe de vaccinare false

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, contestaţia formulată de un fost registrator, arestat preventiv pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, în calitate de registrator la Centrul de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, a generat aproape 100 de adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit oamenilor legii, cercetările în acest dosar de fals informatic sunt făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți se efectuează cercetări față de inculpatul D.A pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (112 acte materiale – 66 de accesări la centrul de vaccinare Sala Polivalentă și 46 de accesări la centrul de vaccinare Stadionul Municipal), și fals informatic, în formă continuată (112 acte materiale)”, au precizat anchetatorii.

96 de adeverinţe de vaccinare false

Concret, susţin procurorii, bărbatul a modificat date din aplicaţia RENV. Datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.

„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID 19”, au mai explicat procurorii.

 Arestat pentru eliberarea unor adeverințe de vaccinare false

Pe data de 23 septembrie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat miercuri, pe 29 septembrie. Instanţa a respins ca nefondată contestaţia inculaptului, aşa că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS