7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTată şi fiu, în puşcărie pentru uciderea unui tânăr de 24 de ani

Tată şi fiu, în puşcărie pentru uciderea unui tânăr de 24 de ani

Judecătorii de la Tribuanlul Dolj au condamnat doi bărbaţi din comuna Cetate, tată şi fiu, pentru uciderea cu brutalitate a unui tânăr de 24 de ani. Primul a primit o pedeapsă de 15 ani şi 4 luni de închisoare, iar al doilea a fost condamnat la 11 ani şi 4 luni de puşcărie. Anchetatorii au reţinut că, în septembrie 2019, cei doi au lovit victima în cap cu pumnii şi picioarele. Tânărul de 24 de ani a murit în scurt timp în urma loviturilor primite. Incidentul a avut loc pe terasa unui bar din comuna Cetate.

Potrivit anchetaorilor, tânărul de 24 de ani a fost ucis pe terasa unui bar din comuna doljeană Cetate.

“În data de 02.09.2019, la ora 23.15, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Cetate, au fost sesizati telefonic de către administratorul SC C.I. SRL din localitatea Cetate, cu privire la faptul că, pe terasa barului al cărui administrator este, are loc un scandal între mai multe persoane. La fața locului s-a deplasat patrula de siguranță care a constatat că pe terasa barului se află căzută o persoană de sex bărbătesc, aflată în stare de inconștiență, motiv pentru care s-a solicitat intervenția ambulanței.

La locul incidentului au sosit două echipaje, unul SMURD și celălalt aparținând Ambulanței Calafat, care au efectuat manevre de resuscitare, fără ca persoana căzută pe terasa barului să răspundă la acestea, motiv pentru care, la ora 00.50, a fost declarat decesul”, se arată în hotărârea instanţei.

Ucis în bătaie pe terasa barului

Ulterior, oamenii legii au ridicat imaginile suprinse de camerele de supraveghere. Camerele video au suprins momentul în care victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele de cei doi inculpaţi. Este vorba de un bărbat de 49 ani, şi de fiul acestuia, de 21 de ani, ambii din comuna Cetate.

„La ora 23:17, se observă când inculpații se ridică de la masa lor și merg la masa victimei, pe care o invită să poarte o discuție la una din mesele libere din apropierea barului localului.

Se observă când inculpatul o lovește pe victimă de mai multe ori cu pumnul, aceasta căzând, după care martorul F. F. încearcă să aplaneze conflictul, însă este lovit de către inculpat cu pumnul și cu piciorul(…).

Se observă că, la ora 23:18, inculpatul aplică victimei o lovitură cu piciorul, de sus în jos, în zona capului, după care tatăl său îi aplică victimei cu piciorul repetate lovituri de sus în jos, de asemenea în zona capului, după care cei doi inculpați părăsesc locul agresiunii, iar mai multe persoane se apropie, încercând să acorde primul ajutor victimei”, a reţinut instanţa.

Fac puşcărie pentru uciderea unui tânăr de 24 de ani

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în octombrie 2019. Au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 30 august.

Bărbatul de 49 de ani a fost condamnat la 15 ani şi 4 luni de închisoare. Fiul său a primit o pedeapsă de 11 ani şi 4 luni de închisoare.

Din pedepse se scade perioada petrecută de inculpaţi în arest preventiv (3 septembrie 2019 – la zi). Instanţa a mai dispus ca cei doi inculpaţi să rămână în continuare în arest preventiv.

Judecătorii doljeni au admis acţiunile civile formulate de rudele tânărului ucis. Cei doi inculpaţi au fost obligaţi să achite familiei victimei suma de 22.530 lei drept daune materiale. În plus, cei doi inculpaţi au fopst obligaţi să plătească şi suma totală de 210.000 de euro drept daune morale.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS