7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă un craiovean condamnat în Portugalia pentru furturi din bancomate

Încă un craiovean condamnat în Portugalia pentru furturi din bancomate

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, arestarea unui craiovean de 47 de ani, condamnat în Portugalia pentru furturi din bancomate. Aceasta a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare. Bărbatul a fost ridicat de poliţişti luni, în baza unui mandat european de arestare. Pe 19 august, instanţa a dispus predarea către autorităţile portugheze a unui alt craiovean condamnat în Portugalia.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 47 de ani a fost depistat în Craiova.

„În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj au depistat un bărbat de 47 de ani, din Craiova, care se sustrăgea de la executarea pedeapsei închisorii.

Față de cel în cauză, autoritățile din Portugalia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani și 6 luni pentru săvârșirea de infracțiuni de extragere si tentativă de extragere neautorizată de sume de bani din bancomate”, au precizat oamenii legii.

Tot luni, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj.

Arestat în vederea predării către autorităţile din Portugalia

Ieri, după o noapte petrecută în arest, bărbatul a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea craioveanului pe o perioadă de 15 zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie în vederea predării către autorităţile judiciare din Portugalia a persoanei solicitate P.F.D. pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 31.08.2021 până la data de 14.09.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce priveşte confirmarea mandatului european de arestare, tot ieri, instanţa a dispus amânarea cauzei până pe data de 1 septembrie.

Încă un craiovean condamnat în Portugalia

Curtea de Apel Craiova a dispus, pe 19 august, predarea către autorităţile portugheze a unui craiovean de 37 de ani. Instanţa a dispus amânarea predării inculpatului până când instanţa va da o soluţie definitivă într-un dosar în care acesta este judecat pentru port fără drept de cuţit.

Potrivit poliţiştilor doljeni, bărbatul de 37 de ani a fost condamnat tot în Portugalia la 4 ani şi 6 luni de închisoare.

„În baza unor date şi informații obținute, poliţiştii au efectuat o descindere domiciliară pe raza localității Gighera. A fost prins și condus la sediul IPJ Dolj un bărbat de 37 ani, din Craiova, care se sustrăgea de la executarea pedepsei închisorii.

Faţă de cel în cauză, autoritățile din Portugalia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni informatice. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, au precizat poliţiştii doljeni.

Tot pe 19 august, isnatnţa a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS