16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat după ce a accidentat mortal un copil şi a fugit

Arestat după ce a accidentat mortal un copil şi a fugit

Magistraţii Judecătoriei Băileşti au dispus, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 30 de ani, din localitatea doljeană Bistreţ. Bărbatul este acuzat că, în seara zilei de 15 august, a accidentat mortal un copil de şapte ani, după care a fugit de la locul faptei. Accidentul a avut loc în comuna Bistreţ.

Potrivit poliţiştilor doljeni, copilul de şapte ani, care circula pe o bicicletă, a murit pe loc în urma impactului.

„Pe data de 15 august, în jurul orei 20.15, polițiștii din cadrul Poliție Municipiului Băilești au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Bistreț s-a produs un accident rutier.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că un autoturism care se deplasa pe DN 55 A, în comuna Bistreț, ar fi accidentat un copil care se deplasa pe bicicletă, după care și-ar fi continuat deplasarea, părăsind locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Din păcate, în urma evenimentului rutier, copilul de şapte ani a decedat la fața locului.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, au precizat oamenii legii.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Politistii au început cercetările pentru dentificarea şoferului fugar. Poliţiştii au stabilit că autorul accidentului este un tânăr de 30 de ani, din comuna Bistreț. Acesta a fost identificat în Calafat, luni, în jurul prânzului.

După ce a fost audiat, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj. Ieri, după o noapte petrecută în arest, bărbatul a fost dus la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

„Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului B.S., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.S. pe o durată de 30 zile, începând cu data de 17 august 2021 şi până la 15 septembrie 2021, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS